top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
balaton bor.jpg

LÁTNIVALÓK

A Balatonnál egész évben élmények várják: strandolás, fesztiválozás, kedélyes borozgatás, vagy túrázás gyalog, két keréken és vízen.

A természet minden évszakban más-más arcát mutatja, ezért érdemes több kirándulást is beiktatni az esztendő során. Közép-Európa legnagyobb tava olyan különleges látnivalókkal várja, mint a föld alatti csónakázás élményét kínáló Tapolcai-tavasbarlang, a közel ezeréves Tihanyi Bencés Apátság vagy éppen a földtörténeti időket idéző kőtengerek.

Természet

A természet szerelmeseinek kimeríthetlen látnivalót kínál a Balaton-felvidék. Tegyen egy kirándulást a Káli-medencében, vagy Tihanyban a gejzír kúpoknál, esetleg látogasson el a környéken található számtalan kilátó egyikéhez, mind maradandó élményt kínál. A Tapolcai-tavasbarlang több, mint egy évszázada csábítja a kalandra vágyókat egy föld alatti csónakázásra. Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és ne hagyja ki a Folly Arborétum borait se. 

Történelem

 

A balatoni vidék az ősidők óta folyamatosan lakott, s ezért szinte minden történelmi korból találhatók itt emlékek. A környék a tihanyi Bencés Apátságtól, a nagyvázsonyi Kinizsi váron vagy, a balatonfüredi reformkori városrészen át, a felújított szigligeti várig számtalan érdekességet kínál.

Ismerje meg a királynék városát, járja be Veszprém szűk utcáit és tágas tereit. A Bakony hegyei között működik immár majdnem 200 éve a világ legnagyobb porcelán készítő műhelye, a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Gasztronómia

 

A Balaton régióban a szőlő és a bor már a rómaiak óta mindennapos része volt az itt élő népek életének. A Balatonon évről évre egyre több gasztronómiai rendezvény gondoskodik a kellemes időtöltésről.

Szüreti fesztiválok, borhetek, borünnepek várják a borkedvelőket. A régió fejlett borgasztronómiája mellett ma már megkerülhetetlenek a helyi ízeket, termékeket kínáló piacok, mint amilyen a káptalantóti, vagy a tihanyi piac.

Programok

 

Balatonfüred egész évben  színes programokkal csábít. Nevezetes esemény a minden év július utolsó szombatján megrendezésre kerülő balatonfüredi Anna-bál és kísérő rendezvényei.

Rangos zenei eseménynek ad otthont Veszprém minden év júliusában, valamint a Paloznaki Jazzpiknik is évről-évre több látogatót vonz.

Remek programok várják a Balaton vendégeit nyáron a Művészetek Völgye néven ismert kulturális fesztiválon is. A gyermekekkel érkezőknek kihagyhatatlan program a folyamatosan megújuló Veszprémi Állatkert felfedezése.

bottom of page